post1.jpg
 

Een nieuwe toekomst voor het oude postkantoor

Al jarenlang is het een steen des aanstoots: het vervallen postkantoor op de hoek van de Gedempte Where en de Hoornselaan. Het gebouw is al bijna 10 jaar gesloten en het ergert veel Purmerenders dat er op deze mooie plek, direct naast de binnenstad, niets gebeurt. Maar daar komt verandering in. Snippe Projecten wil hier een plan realiseren dat Purmerend mooier maakt en inspeelt op de woonwensen van veel Purmerenders. 

Purmerenders worden betrokken

Een bijzondere plek verdient extra veel aandacht. Daarom heeft Snippe Projecten vier Nederlandse toparchitecten een schetsontwerp laten maken voor deze plek welke gepresenteerd werden tijdens een Inspiratiebijeenkomst.

Tussen 4 en 11 september konden Purmerenders hun stem uitbrengen op hun favoriete schetsontwerp op deze locatie. Van de bijna 2800 uitgebrachte stemmen, ging 56% naar het schetsontwerp van Dok Architecten. De nummers 2, 3 en 4 kregen 18, 15 en 11% van de stemmen. Ook bij de omwonenden die een extra stem kregen kwam DOK Architecten op nummer 1. De voorkeur van het publiek kwam overeen met de beoordelingscommissie. In deze commissie zaten vertegenwoordigers van Welstand, de gemeente, Snippe Projecten en een onafhankelijke stedenbouwkundige.

Woningen in verschillende categorieën

Het nieuwe plan zorgt voor meer woningen. Woningen in verschillende categorieën, bereikbaar voor starters, mensen die nu nog in een sociale huurwoning wonen, maar ook voor mensen die vanuit een eengezinswoning willen verhuizen naar een appartement. Zo krijg je weer doorstroming op de woningmarkt in Purmerend.

Dat daar behoefte aan is blijkt wel uit de belangstelling: ruim 2.000 personen zijn geïnteresseerd in dit project en willen op de hoogte worden gehouden. Aantrekkelijk voor de stad is dat er ruimte voor een openbare parkeergarage wordt onderzocht. Dat is goed voor de leefbaarheid van de binnenstad. Ook aantrekkelijk: de mogelijkheid om op de begane grond en/of boven in het gebouw een openbare horecagelegenheid te maken. Iedereen krijgt zo de gelegenheid om van de stad en het uitzicht te genieten.

Inschrijven? 

Op deze website informeren wij je over de plannen en de komende stappen. Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je dan nu alvast in als geïnteresseerde. Klik hier.