DOK Architecten: ideale uitvalsbasis

Met het historische centrum, het groen langs het water en de belevingswereld van de Purmerender in ons achterhoofd hebben wij een architectuur van internationale klasse uitgedacht. Een aanwinst voor Purmerend die sfeer brengt in de stad.

Ons ontwerp is open, transparant, licht en duurzaam. Het gebouw wordt gekenmerkt door een reeks royale groene terrassen die als een waterval langs de zijdes van twee woontorens lopen. In het midden komt een openbaar park, dat voor een groene en aangename verbinding tussen de twee torens én de stad zorgt. Een plek om van zowel dynamiek als rust te genieten. Onder het park en uit het zicht ligt de parkeervoorziening. Naast parkeerplaatsen voor bewoners bieden wij 128 publieke parkeerplaatsen die drukte in het stadscentrum ontlasten. Vanwege de nauwkeurig gekozen positie werpen beide torens geen nadelige schaduwen op de omgeving.

Actieve plint

Wij willen de plint (begane grond) activeren door aan iedere hoek een bijzondere functie toe te kennen. Denk bijvoorbeeld aan een horecahoek met een prachtig uitzicht over de Where. De vorm en schaal van de plint sluiten goed aan op de omliggende bebouwing en doen denken aan de rijke historie van Purmerend als vestingstad.

Ideale uitvalsbasis

Het vele groen en de actieve plint nodigen uit tot bewegen en faciliteren ontmoetingen. Niet alleen het gebouw zelf profiteert van de veelzijdige invulling, maar ook de omgeving wordt rijker en aantrekkelijker. Wij bieden de toekomstige bewoners én de omwonenden een ideale uitvalsbasis. Een balkon aan het water, voor iedereen!